Over Loes

Wie is Loes?

Nou ja Loes, dat is niet helemaal waar… Eigenlijk heet ik Marloes, maar de meeste mensen noemen mij Loes. Wel zo makkelijk. Dus vandaar Les van Loes.

Samen met mijn man (Teun), 2 kinderen (Babet en Jef), 2 honden, 1 kat, 2 geiten en 3 schapen wonen wij aan de Ooldselaan in Laren. Al van kinds af aan ben ik dol op dieren. Het was dan ook geen verrassing dat ik na de middelbare school naar Barneveld ging. Naar dé school voor dierenliefhebbers.

Hier heb ik de opleiding “Dierverzorging” gevolgd en vervolgens de opleiding “Paraveterinair dierenartsassistente”. Nadat ik bij verschillende praktijken ervaring had opgedaan, kreeg ik de kans om bij de Dierenkliniek in Laren aan de slag te gaan. Helemaal geweldig vond ik dat; dichtbij huis, leuke klanten en het gezelligste team van Nederland.

Puppy consultatiebureau

Een paar jaar geleden heb ik bij deze kliniek een consultatiebureau voor puppy’s opgezet. Al snel merkte ik dat veel van de vragen van hondeneigenaren gaan over het gedrag van hun puppy. Om de eigenaren en hun puppy’s nog beter te kunnen helpen, ben ik me gaan verdiepen in puppy’s en hondengedrag. Ik volgde een cursus ethologie hond en dat was een schot in de roos. Ik vond het zo ontzettend interessant dat ik na de eerste dag al zei: “Ik wil alles, maar dan ook écht alles weten van hondengedrag.”

Zo gezegd zo gedaan…

Inmiddels heb ik de module Kynologische basisinstructeur behaald bij het Aeres College en het diploma Kynologisch instructeur bij Dogvision. Momenteel volg ik de opleiding tot Gedragstherapeut voor honden. Deze opleiding bestaat uit 10 modules op HBO-bachelor niveau. Ook begeleid ik nog steeds het puppyconsultatiebureau in Laren en geef ik les van Loes aan puppy’s, volwassen honden en eigenaren in de regio Laren.

Mijn liefde voor Finse Lappenhonden

Zoals gezegd hebben wij zelf 2 honden, Dana en Elsa. Het zijn Finse Lappenhonden, een in Nederland (nog) vrij onbekend ras. Wij kwamen middels een hondenencyclopedie in aanraking met dit ras. Nadat we er één in het ‘echt’ hadden gezien, waren we allebei verliefd op dit ras. Ruim 1,5 jaar hebben we gewacht op een pup, maar het was het wachten meer dan waard.

Toen Dana een jaar of 5 bij ons was, vonden we allebei dat er nakomelingen van haar moesten komen, zo’n fijne en lieve hond. Zo werd in 2019 Elsa geboren, samen met zes andere lieve puppy’s die allemaal een fijn baasje hebben gekregen. In 2022 heeft Elsa zelf een eerste nestje gekregen en begin 2024 hopelijk haar tweede nest. Door Dana werd mijn liefde voor honden steeds groter. Ik ben dan ook heel trots dat zij mijn logo vertegenwoordigt.